maanantai 17. maaliskuuta 2014

Powerset ibiza

Maanantaina 3.3 meillä tosiaan kävi Pasi Kalliojärvi pitämässä autohifistä oppituntia ja esittelemässä omaa autoaan, Seat Ibiza Fr:ää. Sillä on voitettu lukuisia palkintoja. Meillähän on omana projektina Ford Fiesta St, ja äänentoistojärjestelmä tuli powersetiltä. 

Auto on rakennettu todella ammattitaitoisesti. Ovissa oli yhdet diskantit ja kaiuttimet. Diskanttihan on myös kaiutinelementti, joka toistaa sitten kaikkein korkeimmat äänet. Myös pienestä koostaan huolimatta. Laadukkaat elementit toistavat 20 kHz:n taajuuteen asti, mutta kuuntelijan korva ei yleensä enää erota sitä korkeampia taajuuksia.   Kaikki kaiuttimet oli sulavasti asennettu paikoillensa ja erityisesti subbarikotelo peräkontissa teki vaikutuksen. 



Siinä tosiaan kuva siitä. 
Monet subbarit ja vahvistimet löytyvät tästä kotelosta. Kaiken päällä on suojalevy, joka kestää normaalikäyttöä hyvin, sekä tavaratilan saa normaaliksi pistämällä maton suojalevyn päälle. Ja tilaa jää ihan tarpeeksi käyttöön. 

Autohan on vaimennettu n. 2-4 kerroksella. Sen kyllä huomasi. Äänet olivat sisällä kovat mutta silti laatu pysyy erittäin hyvänä ja sulavana. Pihalle taas ei kuulu paljoo mitään. Onnistunut vaimennus on ainakin omasta mielestä tärkein homma, eihän se kauheen mukavaa oo jos auto rätisee ja paukkuu pihalle kun nupit on kaakossa. 

Tällainen komistus auto oli. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti