sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Citroen Berlingo

Tiistaina Arsin kanssa oli projektina citroen berlingo. Aluksi piti vain kiinnittää etulokasuoja, koska ranskalaiset vaihto-oppilaat olivat todennäköisesti unohtaneet kiinnittää ne. Lokasuojien kiinnitys klipsut olivat hukkuneet, joten kävimme hakemassa vain uudet ja laitoimme kiinni. 

Seuraavaksi piti kiristää apulaitehihnaa. Löysensimme ensimmäiseksi kiristintä ja otimme hihnan pois. Emme saaneet hihnaa takaisin paikalleen, joten opettajan avustuksella mietimme onko kaikki nyt ihan oikein. Katsoimme autodatasta miten sen pitäisi mennä ja saimme hihnan paikalleen. Hihna oli siis edellisten tekijöiden toimesta pistetty väärin. Kiristimme vielä hihnan kunnolla kiristysrullasta.

Sitten piti vielä maski tukkia vaahtomuovilla ja kiinnittää nippusiteillä. Diesel moottori tuottaa niin vähän hukkaenergiaa, joten aukko oli tukittava tämän hukkaenergian hyödyntämiseksi esimerkiksi sisätilojen lämmitykseen. Alunperin piti vain lokasuojat kiinnittää, mutta hommat kasaantu siitä autosta ja unohdimme ottaa kuvia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti